Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni se ohánějí porušováním ústavních zvyklostí, ale nikdo se nevysvětlil, kterou konkrétní ústavní zvyklost prezident vlastně porušil(?).

Většinovou podporu případné nové vlády nenabídl nikdo, pí Němcová spolu s Kalouskem sice lžou, seč jim síly stačí, ale nic takového neexistovalo. Předsedkyně strany LIDEM Peake v médiích i přímo na tiskové konferenci jasně deklarovala, že podporují pouze kandidaturu pí Němcové na post premiéra, al v žádném případě to neznamená automatickou podporu vlády.

Vítěze voleb se nikdo na nic ani neptal, ale byl by na tom stejně (i když takoví LIDEM  by se k nim výměnou za vhodné korýtko jistě rádi přidali;-))

Osobně chápu prezidentův krok jako snahu vyvolat předčasné volby a vleklou politickou krizi tak ukončit.

Bohužel, poslanci současných vládních stran dobře vědí, že mnozí z nich už se do Sněmovny nedostanou, takže se u korýtek budou chtít držet co nejdéle.

4 2
možnosti

Je docela možné, že paní Němcová lže. Že lže Kalousek je zcela jisté, stejně jako Zeman. Jsou to zcela shodné charaktery.

Nejde tady ale o Němcovou, Kalouska a dokonce ani Nečase. Předpokládám, že dobře víte, o jakých zvyklostech se vyjádřil Zeman jako o idiotských. 

Dokud si lidi neuvědomí, že i nepsaná pravidla se mají dodržovat, byť by mi to sebevíc "rvalo bok", dotud budeme žít v zemi bez pravidel.

Není nezákonné, když nepustím sednout starého člověka nebo těhotnou ženu v tramvaji, nezavřou mě dokonce ani když se vykašlu na slušnost a drze předběhnu dlouhou, unavenou frontu na poště. Není proti zákonu donášet na svého spolupracovníka a usilovat o jeho místo..Jsou prostě věci (a JE jich velmi mnoho), které se nedělají. Které slušní lidi nedělají. Vždycky se najde idiot bez zábran, který pro své pohodlí (pocit moci, karieru..) na zavedená pravidla zvysoka kašle. Lze jimi pohrdat, lze se jim postavit - rozhodně nemůžeme jejich chování mlčky přecházet.

1 1
možnosti

Miloš Zeman nastartoval fašizaci naší společnosti. nějak podobně začínal Hitler a Gottwald.

1 2
možnosti

No, nevím jestli nastartoval fašizaci, ale rozhodně vykročil směrem od parlamentní demokracie někam jinam. Kam, to ještě uvidíme, pokud se ho nepodaří zastavit.

1 1
možnosti
Foto

Jistě, slušnosti se v politice moc nevyskytuje. Například by bylo slušné, aby člověk, který byl odsouzen, třebaže nepravomocně protože se odvolal, nevstupoval do parlamentu. Bylo by slušné, kdyby prezident neuděloval amnestii za závažné trestné činy a když už je udělí, aby je premiér nepodepisoval. Bylo by slušné, kdyby politické strany plnily své předvolební sliby. Zeman plní svůj předvolební slib, že bude usilovat o co nejrychlejší konec vlády trojkoalice ODS, TOP09 a LIDEM.

4 0
možnosti

Zeman neusiloval vůbec o nic. Nečasův konec mu jaksi spadl do klína.

A když jsme u slibů, nezmiňoval se, že by chtěl "svrhnout Nečase" a nastolit vládu Zemana.

Zeman má o předčasné volby asi stejný zájem jako Kalousek. Oba by (pravděpodobně) přišli o svou hračku - politickou moc.

1 0
možnosti

J63a10n 85P44i68r78k76l

12. 7. 2013 9:10

Za blbce a idioty nás má a měl Kalousek a celá ODS. To ale těm co jim Kalousek v roce 2008 snížil daně ze mzdy na 15% se hodí.Rv

1 1
možnosti

Tady je vidět, že kdo nekope za modré ptáky a topku, je snad považován za dementa. To co nám předvedla vládnoucí třída, je nepochopitelné. Svou samolibostí, nadřazeností, arogancí ukázala, co si o obyčejných, pracujících lidech, myslí. Trochu změnit se to pokouší i prezident. Přece 10% spokojených lidí s vládou je naprostá ubohost. Kdyby jste, Vy páni podnikatelé, měli pracovníka, se kterým jste spokojeni jen v 10%, nechali by jste si ho? Určitě by jste se ho snažili velmi rychle zbavit. Tak je to i s tou naší vládou v pruhovaném.RvRv

3 1
možnosti

Ale ano Eliško, máte pravdu. Snad jen toto není fotbal, hra pro dvě mužstva. Každý tu kope za nějaké ideály a často ty vlastní. 

Problém je v tom, že samolibost, nadřezenost a aroganci nahradil Zeman tímtéž.

Nevím, proč mu lži a demogagické polopravdy "obyčejní, pracující lidi" věří.

Protože já se taky počítám mezi obyčejné, zatím pracující - a neznamená to, že bysme museli dělat křoví Zemanovi při nastudování jeho Velkého návratu.

0 0
možnosti

Řečeno stručně, kdo se chová slušně je idiot, který to nikdy na prezidenta nedotáhne...

4 0
možnosti

co je slušnost podle Vašich měřítek?? Tvářit se hebce a nechat fízlovat své okolí příp. tomu mlčky přihlížet a dělat že nic nevědět???

3 1
možnosti

D46a54v11i79d 64B21e95n72e94š

11. 7. 2013 21:22

...a co vlastně udělal p. Zeman...při volbách slíbil odstranit vládu p.Nečase...to že se odstranila sama je věc jiná...jaká by asi byla vláda pí. Němcové..ta samá až na premiera...no a pan Sobotka to odmítl a až na poslední chvíli si to rozmyslel když už p.Zeman měl věci rozehraný...jak se může ubohá ODS ohánět únorem 48 když ani nevyhrály volby!!!!

3 5
možnosti
Foto

To se ptáte vážně? Prezident nemá co odstraňovat vládu, prezident má politickou scénu sjednocovat a má dodržovat pravidla, i ta nepsaná. Rozhodně nemá balancovat na hraně ústavy a nemá rozehrávat svoje hry.

V každé normální zemi by prezident po demisi Nečasovy vlády pověřil sestavením nové vlády buď toho, kdo mu přinese stojedničkovou většinu (ODS) anebo toho, kdo vyhrál poslední parlamentní volby (ČSSD).

U nás si prezident dělá, co chce a co mu naše nedokonalá pravidla dovolují - je to však nestoudné. Dnes jsem slyšela vyprávět v rádiu pana Rusnoka, že parlament stejně už neodpovídá výsledkům voleb - a musím se ptát: ony byly nové volby a parlament je převolený? Nositelem mandátu u nás není strana, za niž kdo kandiduje, ale konkrétní člověk. Proto mohou poslanci "měnit trička", ale to neznamená, že to neodpovídá výsledku voleb. Podívejme se do historie - v každém našem parlamentu byli nějací poslanci, kteří přeběhli nebo se klub rozštěpil nebo cokoliv. Nelze něco uznávat jen tehdy, když se mi to hodí do krámu. Dokud nebude volební zákon změněn tak, že nositelem mandátu je strana, za niž byl konkrétní člověk zvolen, nelze tvrdit, že oddělením Lidem od VV najednou složení sněmovny neodpovídá paralamentním volbám.

Ani nemluvě o tom, co děje kolem Jana Fischera...TOHLE je problém: zásadní, nestoudný, šílený. A nebezpečný... JK

12 3
možnosti

D38a43v52i82d 85B69e88n30e28š

11. 7. 2013 20:48

....proč všichni jenom útočíte na Zemana...copak už ústavní zvyklost neporušil Klaus tím že nepožádal vítěze voleb o sestavení vlády...a to že se zvyky mění....někdy ku prospěchu někdy naopak....

6 4
možnosti

J69a18n 92B42u67r87i56a49n

12. 7. 2013 6:55

Klaus tenkrát jen pověřil sestavením vlády člověka, který se prokázal parlamentní většinou (což je v duchu ústavy). Zeman opakovaně hlásá, že parlament je mu u zadele a vycucal si premiéra, který nemá s parlamentem nic společného, což by nevadilo, kdyby se opravdu mělo jednat o přechodnou vládu do brzkých předčasných voleb. Ty ale nejsou na pořadu dne.

2 1
možnosti

Všechno špatně. Klasická dezinformace a fabulace. Četl jsem rozhovor se Zemanem a řekl - kdyby to byly ústavní zvyklosti, byly by zakotveny v ústavě. Nejsou-li tam, jsou to jenom zvyklosti...atd atd  Pro ty tzv. vzadu CO JE V ÚSTAVĚ,  MŮŽE BÝT TŘEBA NAZÝVÁNO  ŮSTAVNÍ ZVYKLOSTÍ, ALE CO V ÚSTAVĚ NENÍ TAK NENÍ ÚSTAVNÍ ZVYKLOST, ALE JENOM ZVYKLOST, AŤ UŽ JAKÁKOLI. Děkuji.

4 2
možnosti

a co jste tím chtěl říct?

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste to krásně, jasně a bohužel pravdivě. Je neuvěřitelné, jak Miloš Zeman všechno šponuje na samu mez snesitelnosti a nechce vnímat to jednoduché: to se prostě nedělá. Zákon také říká, že se nemá krást a už nevyjmenovává, že se nesmí krást v pravé poledne, odpoledne či o půlnoci, na náměstí v Třeboni, v Plzni nebo v Budějovicích a že u toho musíte mít na hlavě punčochu hnědou a ne rezavou. Miloš Zeman to samozřejmě chápe a je důkazem jeho charakterových kvalit, jak o to nedbá. Demokrata abys pohledal...

Mimochodem - s těmi procenty podpory je Miloš Zeman už legrační, navíc nemá pravdu. Napsala jsem na to téma blog - když si uvědomíme, že pokud se má srovnávat, musíme srovnávat výsledek parlamentních voleb s PRVNÍM kolem volby prezidenta - a pak je síla mandátu MZ zcela srovnatelná s parlamentem... (http://kolarova.blog.idnes.cz/c/349457/Prezidentova-procenta.html)

Miloš Zeman by musel být hodně na štíru s čísly, kdyby tohle nevěděl - čili: zase manipulace. JK

8 3
možnosti

No vidíte a pořád se krade a dnes a tady v miliardách . No kdo není usvětčen , je vážený občan , kterého mnozí ještě obdivují .

2 1
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik