Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nepochybně má Mára průběžně výsledky, jakou která skupina voličů má zrovna náladu a dobře ví kdo je jejich tvrdé jádro. No kam si myslíte, že se poděli bývalí přesvědčení komunisté, milicionáři, pomocníci VB a příslušníci všech bývalých represivních a tajných složek. Tihle požadují vládu pevné ruky, jednoho vůdce, který všem ukáže. Oni nemají z minulosti čisté svědomí, a je jim jedno jaký škraloup má jejich vůdce, dokud bude u moci, nikdo se jich na minulost nezeptá, natož aby je za to popotahoval a navíc zaklekává na podnikatele a drží u krku živnostníky. Naštěstí takto poznamenaní voliči komunismem přirozenou cestou ubývají a nastupuje nová generace pro kterou demokracie není prázdné slovo. Prchal už nesměle začíná připravovat obměnu elektorátu, ale díky všem kauzám a tvrdě oponentním občanským hnutím, to bude téměř nemožné, uvidíme.

2 0
možnosti
Foto

No, že by Babiš byl menší zlo to silně pochybuji. Babiš hlásal chceme zajistit energetickou soběstačnost a konkurenčně schopné ceny pro lidi,“ hlásal před časem premiér. To bylo jásotu. A teď, energie citelně rostou a porostou dál. Slibovala brzké zlevnění vody cena vody stoupá a dál poroste. Babiš sliboval, že například u potravin sníží DPH o pět procent. I po šesti letech, která od té doby uplynula, je to ale stále původních 15 %. podle současného prohlášení cena potravin poroste a zdraží se bydlení.Andrej Babiš se 15. září 2014 prohlásil Chceme, aby Václvák byl už konečně místem setkávání Pražanů i turistů. La Rambla v Barceloně nebo Champs Elysées v Paříži, to jsou naše vzory. Malé kavárničky, lavičky, obchůdky a zeleň. Ne děvky, drogy a kasina. Projít se po Václavském náměstí by měla být radost. Třeba už za čtyři roky."Realita je po čtyřech letech, během nichž ANO vládlo Praze, střízlivější. Václavské náměstí se obdobou Champs Elysées nestalo.Mezitím v Praze chátrají především mosty přes Vltavu. Libeňský most chce Praha bourat, ve špatném stavu jsou i Hlávkův a Palackého most nebo most Legií. Problémům čelí i hromadná doprava s četnými uzavírkami.

3 0
možnosti

Volba menšího zla, to je správná odpověď.

1 0
možnosti
Foto

Voličům zkrátka ten střet zájmů vůbec nevadí.

Střetu zájmů se nelze vyhnout u nikoho (pokud ho nemá, získá ho funkcí, protože každopádně získá moc). Jeho zneužití je třeba prokázat; potrestat lze i po vypršení mandátu (kdy už nemá onu moc).

1 0
možnosti
TB

Ale ono je lépe, podívejte se na statistiky. Platy i mzdy rostou, nezaměstnanost nejnižší v EU atd......můžete sice namítnout, jestli je to zásluha vlády či nikoli nebo do jaké míry, ale faktem je, že se máme dobře. .....A po těch kauzách z minula je prostě značná část lidí již otupělá a prostě volí to menší zlo. Ne že by bylo na výběr něco skvělého, ale prostě volí to menší zlo...

7 0
možnosti
LK

L74u53b34o17š 42K82r58i97m15l

5. 12. 2019 18:45

Platy rostou, ceny také, takže nula od nuly pojde, ale co je líp:-)

0 0
možnosti
Foto

Také je to pro mě záhadou. Nejspíš ten demokratický a liberální nátěr z období 1989-2004 byl jen velmi slabý. Pod ním jsme zůstali pragmatičtí pokrytci, prospěcháři, které nikdy moc nezajímala nějaká obecná pravidla a vždy jsme je dokázali ohnout podle momentální potřeby. K tomu nechuť přemýšlet a počítat, zapomnětlivost, neochota číst, žádné nebo krátkodobé cíle ... a je to!

2 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik