Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Vynikající článek! Děkuji moc. Znát mechanizmy, jak propaganda útočí velmi promyšleně a rafinovaně na naši mysl (např. vtíravé vzorce určitého seskupení slov, nebo klíčová slova, vzbuzování strachu, neurčité temné "apokalyptické" hrozby á la "neodvratný zánik evropské civilizace", nabubřelá agresivní řeč, která lidem imponuje, atd. ) by mělo patřit k základní gramotnosti.

7 14
možnosti
ZD

A přesně použitím základní gramotnosti využili lidé, kritizující aktuální demonstrace. Máte pravdu, že je třeba poznávat mechanismy lživého vzbuzování strachu, aktuálně o hrozícím konci demokracie . Tentokrát souhlas.

1 1
možnosti
Foto

Skvělý a moc potřebný blog! Díky za něj.

10 11
možnosti
Foto

Přesně tak. Skvělý a moc potřebný.

2 6
možnosti
Foto

Všechna negativa, která jmenujete a vytváříte dojem iracionality strachu, zastřešuje násilná instituce, které říkáme stát. Je velmi racionální se této instituce, která soustřeďuje obrovskou moc v rukách několika desítek lidí, bát. Je to Mafie mafií, Gang gangů, Spiklenectví spiklenců. Zavraždila víc lidí v nedávném období, než jich zemřelo před tím. Ukradla v nedávném období víc bohatství, než bylo do té doby vyprodukováno a pro své přežití oklamala a podvedla víc lidí než představovala historická iracionalita před tím.

5 1
možnosti
Foto

Teda, řeknu vám, tohle je na mně moc složitý.

Kdyby mi navíc v jakémsi pokusu byla předložena k hodnocení ".... realita korespondující s realitou.... ", tak bych zřejmě jako ignorant odborně čuměl jako blázen. ;-D

4 1
možnosti
ZD

Souhlas. Autor - podle mne - sází na ohromení délkou textu a používáním cizích výzkumů che dodat vážnost svým jednostranným názorům. Poněkud se mu to vymklo na některých místech z rukou.

12 0
možnosti

Naprosto přesně popsáno, karma....

9 8
možnosti
JL

Dík, za excelentní článek. R^

7 9
možnosti
PH

No, tak hlavně že vy ty správné názory znáte, narozdíl od Zemana, Ovčáčka a dalších, že ano. Vás se jistě Dunning-Krugerův efekt netýká. :-P

11 7
možnosti
Foto

A vy byste měl přestat prchat a začít přemýšlet :-/;-D

4 10
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik