Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Moudrá slova!

Miloš Zeman je špatný prezident! Proč? Rozvrací občanskou společnost, čímž rozvrací republiku, nyní blokuje fungování našich politiků, staví se nedemokraticky k politice, nectí ani české zákony ani demokracickou dělbu moci, Putin jej musel krotit, když MZ chtěl střílet po novinářích, do Číny se chodí učit, jak ovládat českou společnost. Je to starý, nemocný člověk, je to lidská troska, kterou si pohrává, kdo chce z jeho okolí. Je mi z toho smutno. Stav naší země je momentálně zablokovaný a neřešitelný. Probuďme se a volme jen schopné politiky a nikoliv politiky, kteří jsou všehoschopní!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Problém je v Ústavě. Ta totiž zjevně nepředpokládá, že by se prezidentem mohlo stát takové ...... (autocenzura, abych ušetřil práci cenzorovi)

7 1
možnosti
RS

Největší problém je v osobě současného prezidenta...

2 0
možnosti
ZD

Myslím, že se koušete sám do svého ocasu. Na začátku celkem vtipně popisujete kolik je tady všeználků a dalším textem jednoho takového ze sebe děláte.

Ústava je "divný" text záměrně sepisovaný, aby vydržel co nejdéle přes různá volební období různých osobností. Zdůrazňuji osobností s vlastním názorem na věc. A tak nemůže explicitně stanovovat zrovna ten termín, který žádáte. Nebo jiné termíny, které by měly vyhovět různým situacím. Jednou president s premiérem bojují, jindy fungují vedle sebe a jindy si jdou na ruku. Přes všechny tyto možnosti by se měla ústava přenést a poskytnout návod jak postupovat i s tou - aktuálně omílanou - volností v jednání.

Váš text nepřináší nový pohled na věc, inspiraci k přemýšlení - je to prostě další z nadávajících textů. Podobný všem těm chytrolínům o kterých píšete. Stačilo napsat jsem hrdý demonstrant. A pomalu začínám chápat masivní podporu panu akademikovi ve hře o trůn ze strany těch stran, které byly již na sestupné trajektorii volebních preferencí. Hodný chlapec naslouchající všem...... NÁM všem.

6 8
možnosti

Velka cast odborniku skryva svoji neschopnost za zargonem.

O tom, jaci jsou nekteri lekari si muzete precist v clancich, co posledni dobou vychazi na idnes.

Cimz nerikam, ze se MZ chova nejak statotvorne (i kdyz mozna to povede k padu Babise a to by uplne marne nebylo)

0 1
možnosti
ZD

Skutečný odborník se nemusí za ničím skrývat. Myslel jste zkušené nebo samozvané?

1 2
možnosti
Foto

Žádný právní předpis , včetně Ústavy , nemůže postihnout a předpokládat veškeré možné eventuality , které mohou nastat. Existují státy , které mají ústavu na jednom archu A4 a fungují.

V čele toho státu ale musí být NORMÁLNÍ , inteligentní a slušný politik. Na druhou stránku , buďme rádi , že MZ je člověk s už dost zchátralou tělesnou schránkou. V opačném případě by nás mohl oblažovat zprávami o lovu amfor či tygrů , lety na rogalu , hokejem či přeplaváváním širokých vodních toků jako jeho vzory.....

Docela stačí fotky MZ na gumovém nafukovacím člunu.;-D

13 1
možnosti

cim kratsi zakon, tim lepsi

a MZ na gumovem clunu je super, jde videt, ze si ze sebe dokaze delat srandu

5 1
možnosti
Foto

"Při vší úctě k panu prezidentovi.....":-/

Copak si ten člověk zaslouží nějakou úctu?8-o

8 1
možnosti
ZD

Kdo si neváží sebe - neváží si ani jiných. President je svůj ale vy také. Moudrý vyjadřuje nesouhlas - hlupák uráží. Urážíte!!

2 8
možnosti
MK

Zajímavý názor Aleše Gerlocha na celou věc:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ustavni-krize-vladni-krize-kompetencni-zaloba-zeman-hamacek-babis-ministr_1906281034_per

Píše, že v zásadě se vychází z toho, že prezident musí jednat bez zbytečného odkladu. Současný spor je o to, jestli ten odklad je zbytečný nebo ne.

7 2
možnosti
Foto

A jiný úst. právník Vám může podat výklad obdobný, stejně tak jako zcela protichůdný. A to se děje;-D

4 1
možnosti

Je sranda, že ti co se cítí tak strašně morálně na výši, když něco nejde podle jejich not, začnou urážet všechny okolo sebe.

Zeman si s ústavou vytírá zadek stejným způsobem jako Klaus, Havel či Masaryk. Neříkám, že z toho mám radost. ale vzhledem k tomu, že si prezidenti vytírají zadek ústavou už asi sto let, možná výklad a vynucování ústavy nebude tak jednoduché, jak si někteří blogeři myslí

5 8
možnosti
Foto

Tak s tím Vendou i s T.G.M, ste si dovolil skoro dost;-D

6 0
možnosti

Ale jděte. Ten Kysela Vám zatajil čl.64, odst.2, který prezidentovi dává právo projednat a projednávat s vládou i premiérem vše, co se vlády týká. Tedy i návrh na jmenování či odvolání, jenž mu přistane na stole. To za prvé. A za druhé, je věcí premiéra, jak dlouho bude věc s prezidentem projednávat a je jen na něm, zda bude trvat na odvolání, stejně jako je jen na něm, zda a kdy podá kompetenční žalobu. Jaksi už z té ústavy to není na Kyselovi, není to ani na Hamáčkovi, natož na té spoustě kecalů okolo. Kde je co protiústavního? Že Kysela mluví pod emocemi, toť holt problém - pro něho. Poslechněte si Gerlocha, ten je jaksi v obraze.

7 21
možnosti

Gerloch vždy umí vyložit Ústavu tak, aby to vyhovovalo Zemanovi. I proto se nakonec nestal ústavním soudcem.

10 4
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik