Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J65a54n 66R18á24ž

23. 1. 2019 19:19

Ač věřící, jsem naladěn spíše proticírkevně už z podstaty jejich hlavní náplně činnost. S církevními restitucemi v jejich realizační podobě jsem nesouhlasil z jiného důvodu, hlavně z důvodů principiální podstaty toho zákona. Nikoliv že bych nesouhlasil s tezí, že nakradený majetek se má vrátit každému, tedy i církvím, ale s neadekvátně štědrým způsobem, jakým byly provedeny. Proběhly totiž na zcela jiném principu, než byly koncipovány restituce sedlákům a živnostníkům.

A přesto nepovažuji zdanění restitučních náhrad za šťastný nápad, neb zásadně mění jednou zákonem stanovená pravidla a to by se v právním státě dít nemělo!

4 1
možnosti
Foto

kdopak je nyní asi na řaděR^:-)R^

4 0
možnosti
JA

J80i28ř89í 34A77l66e88x71a

23. 1. 2019 18:42

Bohužel, doufáte marně, že na to ovčané neskočí. Skočí - všichni voliči levičáků nyní chrochtají blahem! ;-€:-/

11 2
možnosti
AL

Církve musí platit daně jako všichni ostatní.

Tímto rozhodnutím se částečně snížil KalouskovoNečasovský tunel.

Teď to ještě požehná (a správně) Ústavní soud a bude vymalováno.

:-)

5 27
možnosti
Foto

Církve daně neplatí ???? To je novinka.

10 0
možnosti
MB

Vynechejme z toho Církev a bavme se o tom hlavním ! - Co vlastně Stát občanům sděluje? Přesně to, co platilo před r. 1989! = Občane - vůbec nám nevěř ! = "Není důležité to, co bylo Schváleno a usneseno - Důležité je to, co bylo následně kuloárně dohodnuto" ! Pak platí dohoda, že Cestovní náhrady + Poslanecké náhrady - sice příjmem jsou, ale nedaní se! Pak je logické, že kdo byl okraden a vybaven náhradou - bude zdaněn! Je to tak účelově okaté, že by bylo spravedlivější - Ještě znovu zdanit všechny Restituenty, okradenými KSČ! Ti z toho vyvázli podezřele lehce! A dát jim taky pokutu, za své zničené domy a další majetky, jejichž demoliční stav - Tak nepěkně Hyzdil - Krásnou Československou socialistickou republiku ! Občane - vůbec nám nevěř ! Že ano ... :-)

J

23 0
možnosti
Foto

a my pametnici si vzpomeneme, ze s temihle danovymi legrackami si zacal i soudruh bratr Kalousek ... s tim rozdilem, ze tehda neslo o penize pro cirkve :-P

6 3
možnosti
AL

Dobře jste to soudruzi flanďákům nandali!

--------------------------------------------------------

Také si myslím.

.

:-)

0 9
možnosti
AL

Zasloužená karma.

.

R^

0 2
možnosti
Foto

To je vynikající myšlenka - zdanění náhrad poslancům! Vzpomeňme na premiéra Sobotku, který si z nich koupil byt. Tedy je evidentně použil za jiným účelem, než na co mu byly peníze přiděleny. Všichni poslanci zpětně by měli dokladovat použití náhrad. Ale vzhledem k tomu, že doklady neschovávají a administrativně by to bylo velmi náročné, nabízí se jednodušší řešení - paušální zdanění. Takový Bohuslav Sobotka by zaplatil odhadem tak půl melounu při 20% dani (odhaduji jeho byt tenkrát na 2,5 mega).

20 0
možnosti
LB

Kdyby jen Sobotka... pane Flaško, řečeno slovníkem pana prezidenta, tak Sobotka byl v tomto směru úplný čučkař. Např. někteří poslanci si v minulosti zřídili poslanecké kanceláře ve vlastní nemovitosti, takže od sněmovny respektive od státu inkasovali nájemné za svou vlastní kancelář. Jiní byli ještě kreativnější...

8 0
možnosti
Foto

Souhlas, jen si prosím opravte to, že to tam máte dvakrát.

A píše se bizarní, nikoli bizardní. / je to z francouzštiny /

Za článek samozřejmě karma.

6 0
možnosti
JZ

Skvělý blog a zasloužená karma R^:-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik