Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

10 2
možnosti
RM

Hovooří se o tom, že komunisté majetek ukradli. Znárodněný byl, to je fakt, ale ne do kapsy jednotlivců. Není to krádež toho druhu, jak byly rozebrány akciovky, banky atd. po ro. 1989. Kritika, že byl majetek leckdy zdevastován je oprávněná stejně tak, jako že nabytí majetku církvemi bylo ostudné, zejména formou odpustků, desátků, platby za církevní úkony, nátlak na závěti, konfiskace po Bílé hoře ap. A že byl objem restitucí nadsazený, to je také reálný fakt, jak proti tržní ceně, tak oproti jiným restituentům. Jde jen o odvahu si skutečnost přiznat a neplácat. Čest.

5 13
možnosti
JZ

Když někomu seberu majetek bez náhrady, je to krádež. Komunisté po roce 1989 ukradli lidem nejn církvím miliardové majetky. Katolická církev rozhodně nezískala majetek bělohorskými konfiskacemi, ale z donátů, tedy z darů zakladatelů jednotlivých církevních subjektů, farností, diecézí, kostelů, klášterů, řádů atd., aby ty měly za co fungovat. Bylo to zcela v souladu s tehdejšími právními zákony.

11 3
možnosti
Foto

Chci se zeptat jak církev k majetku přišla.

7 4
možnosti
VV

Urcite ne tak, jako krtek ke kalhotkam.;-D

1 0
možnosti
KC

Co jiného než zlodějství, lež a násilí můžeme od komoušů čekat? Ukradnou a když musí vrátit, ještě za to chtějí zaplatit. Takže k tomu všemu ještě zvrácená logika a drzost.

16 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
RE

Politický boj začne až po rohodnutí ÚS. A bude se útočit na všechny soudy.

0 0
možnosti
VT

...byl bych pro, aby církev doložila ne že byla vlastníkem čehokoli, ale jak a co nabyla...., pak bychom se asi divili - všichni... A koneckonců - hlásají chudobu, tak nechápu, po čem se pachtí... [>-]

5 12
možnosti
Foto

Českosloveský stát se k otázce církevního vlastnictví vyjádřil dne 20. 5. 1954 (Č.T. 208/54-ZO-33) takto: "Majetek církví a náboženských společností není socialistickým vlastnictvím ani vlastnictvím osobním. Církevní majetek nebyl zestátněn. Vlastnictví církví, popřípadě církevních institutů trvá a stát na majetek toliko dozírá. Nemůže proto jít o žádnou z forem socialistického vlastnictví. Osobním vlastnictvím nemůže být rovněž, poněvadž je to povahou tohoto druhu vlastnictví vyloučeno. Jde tedy o vlastnictví soukromé. Toto vlastnictví se však vyznačuje některými zvláštnostmi, které je odlišují od jiného soukromého vlastnictví zejména tím, že církevní majetek je nejen pod dozorem, ale i pod zvláštní ochranou státu, který svým dozorem jej chrání před odnětím kultovým účelům.". Takže socialistickému státu bylo od roku 1954, který je majetek církve a ten byl uveden v katastru nemovistostí.

2 1
možnosti
JK

Já bych se rád zeptal mimo téma. Když v evangelickém kostele odmítl farář nechat zazvonit umíráček, protože mrtvý je katolík, to je taky Kristova láska ? V obci jiný kostel není...

4 8
možnosti
Foto

On se má danit majetek, který BYL vrácen? Jako že zpětně?

Mám za to, že chtějí zdanit budoucí příjmy, které zřejmě byly z danění vyňaty. To je ovšem něco absolutně jiného. Všem nám daní příjmy, všichni platíme daně z nemovitostí a všeho možného....

3 2
možnosti
JA

Co takhle zdanit státní příspěvek politickým stranám? (progresivně)

14 0
možnosti
Foto

Podívejte se, chcete EET? Ne! Líbí se vám surpehrubá mzda? Taky ne! Chcete platit vyšší daně? No to už vůbec ne!

No tak někde ten stát ty peníze nahrabat musí...!

A pořád je to o udržitelnosti výše daní, tedy udržitelnosti při životě a nesebrat občanům tolik, aby neměli na živobytí, sociální potřeby atd. atp.

Co je na tom k nepochopení?

1 0
možnosti
MB

p. Faltýn, co je to za šílenou argumentaci ? Kde berete jistotu, že příště Vláda nepřijde s nápadem, že se vrhne například na osoby, kreré mají křestní jméno Martin ! Záměr bude stejný - Všichni Martinové budou znárodněni, majetku zbaveni a pokud požádají, tak si zaplatí svou daň. Cíl je, jak sám sdělujete - Udržitelnosti při životě a nesebrat občanům tolik, aby neměli na živobytí, sociální potřeby atd. atp.Co je na tom k nepochopení ... ? Kdy na MF vyrazíte ? ... :-)

2 0
možnosti
MB

Neřeším církev - řeším princip. A.Babiš ukazuje, kam je bezostyšně ochotně zajít. Rozehrává se, další vlna populismu a rozeštvávání společnosti. Pokud Návrh projde, skončí opět u ÚS , mezinárodní institice nevyjímaje. Očekávaně bude zamítnut - Opět všichni zúčastnění vybrnkají na svou notu - My jsme chtěli lidem přilepšit. Komunisté ohnuli pojem právního vědomí - Nyní přecházíme do nadšeného bezvědomí ! ... :-)

13 1
možnosti
Foto

To zdanění bylo v programech stran už před minulými volbami. Nedošlo k němu zásluhou KDU-ČSL, protože to byla jejich zásadní podmínka pro vstup do vlády. Kdyby nebyla, zdaněno by už bylo dávno.

4 12
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik