Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"pražská kavárna" nepoužívám. Zůstávám u dávného pojmenování, protože je to naprosto výstižné - Pravdoláskovníci. Pro mě to není jednolitá skupina stených či podobných profesí. O provesní zařazení nejde, jde o stejný typ myšlení. A o podobný životní styl... tak nějak mimo normální lidi obyčejných uspěchaných dennodenních starostí i profesí. Kteří neoplývají časem na filozofování..

Pravdoláskovníky vnímám jako pseudoprofesionální Pachatele Dobra = lidi se spasitelským komplexem.. kteří nevnímají život z racionálního hlediska..

Kdyby se jejich aktivity a názory nesnažily vytvářet dojem, že oni jsou nositelé jediné pravdy, té nejvyšší, a že všichni, kdo s nimi nesouhlasí jsou póvlem, nevadili by. Jenže většina jejich prohlášení či texty se tváří cosi jako - nadčlověkismus.

Ve jménu jejich "humanismu" jsou znechuceni lidmi, kteří takto nemyslí. Kteří v rámci svých často fyzicky namáhavých zaměstnání jsou zaměření víc na všednodenní život, starosti, problémy, a proto taky myslí racionálně dopředu, co by je mohlo ohrozit.

Pravdoláskovní idea odmítá předběžnou opatrnost.. opatření. To přece "není morální". MY přece MUSÍME pomáhat.. Vždyť ti cizí jsou nešťastníci a mají "lidská práva".. Uprchlíkům jsme povinni pomáhat, oni mají práva... a my máme jen povinnost? Kde jsou naše "lidská práva" ? My, kteří vnímáme více souvislostí, taky míru nezaměstnanosti a tudíž státní výdaje, státní zadlužení - my nemáme právo odmítat migranty, kteří berou jako samozřejmost, že se zadlužená Evropa o ně MUSÍ postarat ?

Nemáme problémy s žádnými migranty, mimo muslimů. Nemáme problémy s migranty, kteří přicházejí většinou "po jednom", kteří se chtějí do naší společnosti zařadit, asimilovat. Naučit se naši řeč, přijmout naše pravidla a pracovat. Nespoléhat na podporu z našeho rozpočtu. Nebo jen krátce.

Ale máme, a to obrovský problém, s muslimskou invazí ! A jelikož chceme naši zem zachovat v co nejlepším stavu pro generace našich potomků, je to naše povinnost, tak tady nechceme Islám.

4 0
možnosti

Nejlépe tuto skupinu popsal autor v článku, který byl sice napsán pro jinou událost, ale o této části společnosti to napsal naprosto přesně - žijí si v jakési slonovinové věži..

Pravda o odcházení - http://jdem.cz/9gut4

1 0
možnosti

tu invazi jste viděla ve Znojmě, čínská slunéčka? to budou spíš budhisti

1 1
možnosti

Zbytečně jsem se zabrzdila na migraci, ale ono těch problémů, které rozdělují naši (a nejen naši) společnost, je mnohem víc - Politická Korektnost, EU, fenimismus, gender aktivismus, apod. Ale i tak bych se zpět nevracela, jenže níže pořád čtu o "třídní nenávisti", a to je nesmysl. Mluvit o třídním rozdělování je už naprostý blábol. Jde o názorové rozpory, jak která skupina společnosti vnímá určité události. Jak je posuzuje, a jak tvrdě odmítá jiné hodnocení. A v tom je jádro pudla, netolerance k jinému názoru.

Část z článku, na který jsem dala odkaz -

Neinteligence inteligentních

Problémem naší inteligence je to, že je povrchní, a proto kašle na svůj vlastní národ. Žije životem „paralelní polis“, oddělené kasty, což je v kontextu svobodných poměrů postoj zcela bez užitku.

Skutečným problémem Česka není konzumně orientovaná „novácká“ veřejnost, již kritizují Havlovi sirotci, nýbrž málo inteligentní inteligence, která neprodukuje politickou elitu a tvoří jen velmi málo intelektuálních výkonů, jež přesahují periferní situaci země.

Naším problémem není prostota prostých, nýbrž nezralost a nabubřelost těch formálně inteligentních.

Jaká je tedy pravda o odcházení Václava Havla? Ta, že neodešel sjednotitel národa.

A problém není v zelináři.

3 0
možnosti

Paní Kanioková, máte pravdu, ale já bych systematiku této skupiny upřesnila. Podle mě se pravdoláskaři jako vyšší živočichivé, dají roztřídit do několika čeledí.

1) Slunéčka jasná. Sem patří ti mladí a nadšení revolucionáři, co by chtěli měnit svět s obrázkem Maa nebo Che ńa tričku, různí ti obyvatelé klinik a objevitelé té pravé pravdy, vítači na nádražích a dobrovolní aktivisté. Také sem patří batikované sukně, tedy dívky, které k pravdě a lásce přivedl "ten hustej týpek" co je tak strašně sexy a také ženy různých exotických manželů, které si potřebují obhájit svůj spackaný život. Ovšem jen zlomek slunéček jimi zůstává po celý život, buď dostanou rozum nebo postoupí evolučním vývojem do vyšší kategorie. A to jsou.

2) Profesionální pachatelé dobra neboli též mšice. Rozlezlí v různých ne-ziskovkách a jiných pochybných institucích se navenek chovají nenápadně, ale přisáti na šťavnaté penězovody sají a sají. Stejně jako mšice vytvářejí rodinné kolonie a zbavit by se jich dalo snad jen chemickým postřikem.

Nejvyšší kategorií je ovšem.

3) Pražská kavárna. Nemylte se, oni nežijí ve slonovinové věži s hlavou v oblacích, naopak stojí pevně nohama na zemi a moc dobře vědí, o co kráčí. O moc, slávu, pocit nadřazenosti a intelektuální převahy nad lůzou a v první řadě o prachy .Je to kategorie lidí, která chce být na výsluní a mít se dobře, ať už je politická situace jakákoliv. Pokud se v nějakém režimu neměli dobře, tak jen proto, že včas nepřevlékli kabáty. To, že se chovají sluníčkovitě není jejich přesvědčením, ale tím, že se to teď zkrátka v těchto kruzích nosí a zdůvodňuje to jejich nároky. Přesto nejsou spokojeni, protože je svět mimo ten zatracený čechistán nezná a nejeví o ně zájem, což je neskutečně štve, a proto na svůj národ házejí špínu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS