Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak při připomenutí 70. výročí osvobození Osvětimi jsme se dozvěděli, že Osvětim osvobodili Ukrajinci, jež patřičně reprezentoval prezident Ukrajiny Porošenko, který vede vyhlazovací válku proti vlastnímu národu.

Takže místo piety- šaškárna.

0 5
možnosti

Aspoň jednou si prosím po sobě ten text přečtěte, než ho pustíte do světa. Máte tam hrubek jako máku. Místy se to opravdu nedá číst.

0 1
možnosti
Foto

O autorovi:

Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

...

1 1
možnosti

Ono s těmi omluvami... Moc dobře mám v paměti, jaké bylo haló, když se Havel a čelní představitelé římskokatolické církve při různých příležitostech omluvili za brutální činy a vraždy při odsunu Němců. Takové omluvy jsou sice hezké, ale dokud to nepřijme a neuzná většina společnosti, tak nejsou moc platné. Ruská společnost se s tím postupně vyrovnává, viděla jsem hned po převratu v 89 ruský film na toto téma, byli dál než my. Hlavně, že slepice z hnutí Femen podřízly kříž, který byl věnován občany obětem gulagů a stalinské zvůle.

Jinak dost splácaný článek.

5 2
možnosti

Ruská společnost se s tím nevyrovnává skoro vůbec. Důkazem jsou vymyté mozky Rusů na Ukrajině, kteří označují slovem fašista naprosto kohokoliv. V Rusku je totiž slovo fašista nenávistná bezobsažná nadávka, horší snad je jen nadávka žid a nadávky spojené s matkou dotyčného.

Komunismus je pro většinu Rusů posvátná kráva a nějaké oběti v gulagu nebo vlastní vojáci postřílení politickými komisaři za války je nemohou rozházet.

5 2
možnosti

M87i42l64a30n 14R92a33d32e80k

31. 1. 2015 16:37

R^mate pravdu, ale je to volani na pousti.

2 0
možnosti

ještě by pan autor měl vysvětlit rodíl mezi gulagem a koncentračním názorem...ono je to možná pro někoho nepochopitelné...ale obojí je nesrovnatelné...třeba již to...že gulag byl na dobu dočasnou...formulovanou jako trest...za cokoli...to že rozhodovali o zařazení do tohoto pracovně trestného tábora lidi..kteří rozhodovali je samozřejmá zrůdnost...ale kolik židů by si raději vybralo gulag jakýkoliv....než Osvětim...pokud by tu šanci měli...a jinak pan autor historii popsal podle sebe jak se mu to hodilo...pomalu se zde historie obrací...PLR ministr tvrdí ...že Osvětim osvobodili UA....Jaceňuk zase ...že SSSR v roce 44 45 napadl UA a Německo a nikdo se k tomu dneska neohrazuje...a za chvíli se dovíme ...že Ukrajinci byli v lágrech ti nejhodnější a že by se židi upalovali sami za živa za pomocí zajatých Rusů...kdyby jim v tom UA nebránili...hezký den všem....ZD....;-);-);-)

3 3
možnosti

Ano, můžeme diskutovat o rozdílech mezi gulagem a konc. táborem. Jenže pointa je jiná - jak se tyto dva režimy vyrovnaly se svojí brutální minulostí a v tom je zásadní rozdíl.

7 1
možnosti
Foto

Ano, gulagy jsou trauma nejen minulosti, ale hlavně současnosti. Napčíklad americký gulag na Guantánamu nebyl dosud náležitě odsouzen nejen v médiích, ale také v politických kruzích, je to třeba od našich špiček, všetně Zaorálka a Knížete vyžadovat !!

2 7
možnosti
Foto

Vzíti ,,kousek" z historie, něco z toho vypíchnout, pak to nějak formulovat a na blog to ,,připíchnout"8-o:-/ To tedˇ frčí, to tedˇ letí, pomotaný hlavy dětí. Zas pak mnozí mohou ,,jíst" servírovanou nenávist. :-(

Ignorovat historii jistě není dobře. Naopak! Hledat v ní však paralely se součastností, často účelově, může bý mnohdy nejen zcestné, ale i nebezpečné. A ani to by se nemělo ignorovat. I současní kom jsou jistě v mnohém opovrženíhodní, a právem. O tom žádná. Nejsou však jediní. I ti, kteří v podstatě vyznávají totéž, zdánlivě v opačném gardu, se však až o tolik v mnohém neliší. Klasický odezdikezdizmus. Tam jsou ta největší rizika. Pro současnost!

3 2
možnosti

A co kdybyste místo smajlíků napsal konkrétně, v čem autor nemá pravdu?

Posílal SSSR vlastní lidi bez soudu do koncentráků, ano nebo ne?

Umřely v SSSR, Číně, Severní Koreji, Kambodži a jinde ty vlastních miliony lidí, nebo ne?

Proč byla všude cenzura?

Proč neexistovaly svobodné volby?

Je vstupenkou do komunistické strany inteligence nebo stačí poslouchat příkazy?

Hodnotí komunismus lidi podle charakteru a dobrých skutků nebo podle recitace bludů Lenina a Marxe?

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS