Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Excesy zde mělo i křesťanství,  Inkvizice a když dobývala Nový svět... . My zde kopírujeme jak si socialistické myšlení a zkušenosti a máme zase veřejného (kolektivního) nepřítele.  Před tím to bylo Rusko, kavárníci ... .

Navíc jsme nezažili vývoj a život v západní Evropě ... .

Neděje se nic co by civilizace už nezažila, před tím zde byl fašismus, komunismus, nukleární zničení světa, rok  2012 ... . Tohle je hodně nebezpečné, neboť jde o úzký osobní sociální pohled, podobný byl v 50 letech kdy zde byl hon na průmyslníky, inteligenci, sedlácké rody ... . Ve jménu lidu.Neděje se nic jiného na čež by společnost neuměla reagovat, naopak vede to ke korekci jejího směrování a vnitřních norem a k tomu je potřeba energie hodně energie neboť společnost je setrvačná. Je to zde ale o to horší že zde vlastně nejsou vizionáři a duševně altruistické osobnosti jež by uměli uchopit toto téma a ukázat hlubší pozadí a i směr ... .  Učíme se za pochodu a dnes dochází k potřebě korekce hodnot společnosti.

Bohužel je to zde čistě na lidu a politicích tak že se to může zvrhnout kdy zde bude zneužita většina pro osekání svobod a demokracie a nebo se to bude stupňovat a bude to využito k manipulaci se společností za podobným účelem.

Navíc jak skončil komunismus, tak dnes dochází na humanismus a sociální rovnostářství ve společnosti a vize o jednotné civilizaci.

1 0
možnosti
MR

Evropská civilizace nebude mít tu morální  i vojenskou sílu, vykořenit násilí ve světě, bude se muset věnovat svému prostoru a bezpečí a pochopení že jsou zde prostě primitivnější civilizace, jež budou agresivní a nebo nebudou schopny pojmout civilizační hodnoty. V době kdy zde Evropa byla barbarská a církev měla svoji inkvizici a chtěla mít hloupé poddané lidi, tak v Cordobě dnešním Španělsku, byla vyspělá civilizace jež uznávala Islám a byla i multikulturní a vlastně k nám přenesla poznání z Antiky a Říma které obohatila a vlastně přinesla do Evropy rozvoj a Renesanci. Zde se jasně ukazuje když jsou ve společnosti vyspělé osvícené osobnosti, tak je zde rozkvět a je jedno jest-li to je Islám a nebo Křesťanství. Nesmí upadnout na barbarskou sociální rovinu kmene u nás společnosti.

1 0
možnosti
KB

K27a25r72e75l 27B57o81k

18. 1. 2015 19:10

Je pravda, že mlčící většina za svou toleranci v minulosti vždy draze zaplatila.

4 0
možnosti
PP

To jsou hlouposti poskládané halabala už od počátku článku.

Muslimové nepřijeli do Evropy ani studovat, ani ssát dávky - největší počty sem byli nalákány aby byli nejlevnější pracovní silou - v době konjunktur - podobně jako čeští Ukrajinci.

S pracovním vízem ani neměli nárok na slučování rodin. Opět musel zafungovat vyšší zájem. Anebo korupce.

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. A tak se importovaní muslimové přizpůsobili hostitelům.

0 7
možnosti
Foto

Jak se přizpůsobili?

4 0
možnosti