Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A58n48n72a 33Č18e96r42n68á

10. 11. 2014 20:20

Soudruha presidenta zvolila ulice, tak ho ulice zase odvolá. A je to! ;-)

0 0
možnosti
Foto

J59a29n20a 88M86a18j81o28v33á

6. 11. 2014 23:17

Proč by neměl? Protože etické normy ve společnosti tvoří její špičky. A ty by měly být náročnější, než "prostý lid".

1 0
možnosti
Foto

Z hlediska vyššího principu mravního odsuzuji chování Miloše Zemana, z důvodu že:

tak jako se vražda chápe úmysl spáchat nebezpečný zločin zabití, pak lze právem soudit, že Zeman svými záměrnými vulgaritami spáchal ve vrcholné politice v rozhlasovém pořadu ,,Hovory z Lán" "vraždu na etice, dále úmyslného znehodnocení spisovného českého jazyka, znevážení prezidentského úřadu v případě výrazové kultivovanosti tj. osvojení dostatečného bohatství výrazových prostředků kultivovaného jazyka spisovné češtiny, a v neposlední řadě i neochoty připustit, že jako vrcholný zástupce státu se dopustil perzifláže nejen České státnosti, ale České republiky samotné.

0 0
možnosti

Vražda na etice? Já se z toho pokrytectví už skutečně - proboha, jak to napsat, abych nespáchal vraždu? Doporučuji si projít tvorbu Miloše Formana a také si promítnout jeho dokumenty. Mluví v nich také o lidech, jako jste Vy.

0 0
možnosti

Davide, nesouhlasím. Pokud je člověk v určité roli nebo situaci, očekává se, že se podle toho bude chovat. A nejde tu o žádné pokrytectví. Jde-li si člověk pro státní vyznamenání, očekává se, že přijde v kvádru, i když celý zbytek života tráví v mikině. Jde-li někdo na oficiální státní akci (nebo jen prachobyčejně do práce), očekává se, že přijde střízlivý, i když jinak v soukromí třeba chlastá jako doga. Když je člověk prezidentem, očekává se, že se bude vyjadřovat kultivovaně, i když třeba doma mluví jako dlaždič. A tak i já, který občas nějakou tu vulgaritu utrousím (a nejsem na to pyšný) jsem po právu pohoršen, že prezident republiky s takovým gustem (a následně se zásobou výmluv) trousí do éteru takové výrazivo. Věnuju se tomu i ve svém blogu, kdyby tě to zajímalo. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mně, kolik lidí z těch, kteří se k tématu vyjadřují si skutečně poslechlo o čem Zeman mluvil. V kontextu v jakém vulgarity vyslovil mi to vůbec jako projev hulvátství nepřipadlo.

7 4
možnosti

Vulgarita je vulgaritou v jakémkoliv kontextu. Alespoň trochu kultivovaný člověk (což bycho měli právo od prezidenta očekávat) by měl umět najít výrazy, odpovídající jeho postavení a situaci.

3 3
možnosti

Nesmyslný názor. Se stejnou logikou byste mohl tvrdit, že nezáleží na tom, zda je někdo učitel, ale na tom, zda je hulvát. Pokud ano, ať si klidně nadává žákům do těch nejhrubších vulgarit. Tak to přece není. Pořád ještě platí něco jako kodex slušného chování, který platí nejen pro učitele, ale i pro prezidenta ČR. A jestli se podle něj nechová, není to seriózní člověk, protože  z n e v a ž u j e  úřad, který mu byl svěřen. A nic na tom nezmění fakt, že určité skupině lidí jeho chování nejen nevadí, ale dokonce ho schvalují.

2 2
možnosti

Víte, nejsmutnější na tom je, že teď, když na Hradě vidí že přestřelili, snaží se 10 milionům lidí vsugerovat, že takhle se vlastně ve veřejném  prostoru mluvit může a dokonce že je pokrytecké mluvit jinak a proti vulgaritám protestovat, prostě posunují realitu, jen aby zakryli vlastní chybu a udělají pro to cokoliv bez ohledu na následky. Prostě slovy našeho pana prezidenta, abych nepsal jen pokrytecky slušně : Na Hradě sedí tlustá zku.v.ná  ku.d., smrdí jako ho.no a my můžeme jen doufat, že už brzy odejde

1 2
možnosti

Ano, to je přesně ono. Dle mého názoru autor vystihl podstatu. Karma.

6 1
možnosti

Ale on je prezident. Má, mimo jiné, představovat vzor.

1 0
možnosti

Ale vždyť je to naopak. My jsme si ho, jako svůj ideální předobraz, sami zvolili.

0 0
možnosti

nemohu s Vámi souhlasit.. nebo ne zcela - on se totiž přiznal, že to tak naplánoval, tedy že byl sprostý záměrně. A to je buď obrovská lež, která má zakrýt, jaké to je politické prase nebo je extra velké politické prase, které klidě použije takové výrazy, byť to je v rozhovoru, kde se to ne nehodí, ale prostě nesmí dělat.

Myslím, že všude, kde promluví prezident, se dělají rozbory, co to znamená, jak se k tomu postavit, co se bude do roka a do dne dít. U nás si o tom můžeme nechat jen zdát, tohle se dá rozebrat je pro to, aby se každý přesvědčil, jak hrubá chyba byla jeho volba.

Ale, bohužel, není to jen o tom jednom rozhovoru. Vždyť on jde proti svému státu v Číně, on jde proti svému státu když jede na Kypr. A každý, kdo se ho tu zastává, by se měl podívat na to, jak o nás dnes mluví ve světě, jak se nám smějou.

Mě je za něj třeba hanba a to si občas nějaké to slovo neodpustím také. Ale - NIKDY - při ofiko rozhovoru.

0 3
možnosti

Ano, jenže - a to se asi shodneme, i když je prezident hulvát, nelze si tím omlouvat svoje případné hulvátství "nás dole" a není třeba se bát, že zkazí děti, pokud doma mluvíme slušně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS