Prezidentův projev a pražská kavárno shut up!!!

M. Zeman při svém projevu prý pozurážel, co se dalo. Co tedy mohl vypíchnou? Co pozitivního z jeho projevu vyplynulo? Jistě leccos. 

Prezident vidí neobjektivitu České televize… škoda, že svým voličům nepřipomněl, že zde ale přece jen minimálně jedna objektivní televize je! Pochopitelně TV Barrandov, kde mu jsou každý týden kladeny velmi tvrdé a nepříjemné otázky, zcela neservilním moderátorem, na která prezident bravurně odpovídá. Tedy prezident měl doporučit, kde brát vzor. Logicky asi tam, kde je nejčastěji hostem. 

Prezident připomněl oligarchu Bakalu, který vlastní např. Respekt a některá další média, která jsou neobjektivní asi především proto, že nemají našeho prezidenta ráda.  Škoda, že nezmínil, že v naší zemi máme jiný, zářný příklad, jiného oligarchy, který prý také nějaká média vlastní a kterého Zeman  žoviálně oslovuje křestním jménem. Na rozdíl od Bakaly a Respektu, ale tento pán, současný premiér, svoje média jistě nezneužívá. Navíc měl pan prezident povědět, aby lidé místo Respektu četli třeba aeronet nebo Parlamentní listy! Ty jsou nepochybně objektivní a jak víme, i pro – prezidentské!

Prezident uvedl jako jeden ze svých minulých pětiletých úspěchů boj proti neonacismu, který je v současnosti skoro vyhraný.  Hrůzy II. světové války, které nacismus zapříčinil, se u nás popírat nebudou, na to prezident osobně dohlédne. To je dobře, ale jen tak mimochodem mi naskakovala nedávná kauza jednoho vepřína, kde zahynulo za II. světové války mnoho lidí, kauza, která byla spuštěna jedním z politiků, kteří byli v nejbližší blízkosti prezidenta, po jeho zvolení a kteří patří mezi jeho obdivovatele. Kauza, která hrůzy nacismu popírala, ale když to šíří někdo okolo prezidenta…

Prezident v minulém období bojoval proti hospodářské kriminalitě, ale nějak nám nezapadá, jak může nechat bez důvěry vládnout trestně stíhaného premiéra, který ve své osobě propojuje byznys a státní zprávu, jak to, že jeden z jeho Čínských poradců může být obviněn z hospodářské kriminality, jak se do jeho blízkosti dostali pánové Mynář, Nejedlý a další. Ale to je asi něco jiného.

Prezident se obával neonacismu a bojoval proti němu, což je dobře, ale člověk nemusí být znalý historie, aby věděl, že on ten komunismus měl na svědomí ještě více životů, než nacismus… Ano, je to ten samý komunismus, ke kterému se dnes hlásí někteří neostalinisté ve sněmovně, jejichž pohrobkům bude Zeman řečnit na jejich sjezdu…

Jinými slovy s TV Barrandov, hodným oligarchou Babišem, aeronetem a Parlamentními listy, Okamurou a komunisty, minulostí nezatíženými lidmi okolo prezidenta plnou parou vpřed do další pětiletky. A vy ostatní, tedy hlavně pražská kavárno, jak bylo prezidentem řečeno krátce po jeho zvolení, shut up! 

Autor: David Novák | čtvrtek 8.3.2018 16:36 | karma článku: 41,69 | přečteno: 6102x