Jen těm církvím ten majetek zdaňte, soudruzi!

Je příznačné, že s návrhem zdanit církvím majetek, který jim byl vrácen, navrhují komunisté téměř přesně 70 let po jejich vítězném puči.

Ukradli církvím, co šlo, mnoho z toho zdevastovali, mnoho dalšího použili pro svoje účely, a když se nakonec po nekonečných průtazích podařilo alespoň nějaký majetek vrátit, jsou to oni, kdo ho chtějí danit. Kdyby ale mělo být spravedlnosti učiněno zadost, mělo by to být oni, kdo by nakradený majetek měl vrátit anebo nahradit.

Jenže komunisté se neomlouvají a to co zničili a rozkradli, nevracejí. Pokud tomu nerozumíte, pak ale vězte, že tehdy tím, co udělali, jen chtěli pomoci pracujícímu lidu před tmářskou církví a spravedlivě majetek vlastněný hrabivou církví přerozdělit lidu. I teď se tedy nejedná o žádný populismus, ale o snahu „pomoci lidu“.

Skomírající KSČM tímto nepochybně u nemalé části národa získá politické body a navíc jak se ukazuje, rychle získala na svojí stranu další strany. Mimochodem na tuto proticírkevní strunu hrál i Zeman při první diskusi s prof. Drahošem. Nemusíte být politik, abyste věděl, že jakékoli zahrání na proticírkevní strunu u určité části národa, prostě je sázka na jistotu a na kladné politické body. S tímto komunisté mají svoje bohaté zkušenosti, jen jsem si myslel, že 70 let po jejich puči podobný populismus už nebude až tak zabírat. Ale mýlil jsem se, zabírá nejen u části mas, ale i u některých politických souputníků komunistů.

Jsem přesvědčen, že co se ukradlo, má se alespoň částečně vrátit a že by to měl vracet ten, kdo kradl. Jenže to u komunistů nepřichází v úvahu. Proto by měli alespoň mlčet, protože celý ten balast okolo restitucí způsobili oni. Jenže to by se za svoji minulost museli stydět a to u nich nepřichází do úvahy.

Neobhajuji tímto článkem restituce za každou cenu. Pokud nakonec dojde k prosazení onoho zcela absurdního návrhu, aby se ukradený a částečně navrácený majetek zdanil,  jako církve budeme fungovat dál, budeme nadále dělat vše pro to, abychom byli společnosti užiteční a přinášela jí Kristovu lásku. Nadále bude církevní školství jedno z nejlepších v republice, nadále církev bude mít dobrou charitu, povede hospicové hnutí, bude se starat o lidi na okraji společnosti. Nadále bude v jejích řadách mnoho vynikajících lidí, kteří i díky svojí víře budou spolupracovat na tom, aby naše země vzkvétala.  Části církve se to bude dařit, někdy se to dařit nebude. Ano, leccos půjde trochu hůře, protože na financích záleží, ale nějak si církev cestu k tomu, aby plnila svoje poslání, najde. Jen to odnesou ti, kterým církev slouží a pomáhá. A to je škoda. 

Všimněte si, že od doby, kdy se s vyplácením restitucí začalo, nebyl zaznamenán jediný velký finanční skandál! A to jsme slyšeli, že si s nabytým majetkem církev nebude schopna poradit. 

Jenže komunisté chtějí lidem pomáhat také, myslí to s národem dobře a proto je třeba restituce zdanit. Kvůli lidu a kvůli národu. O ten šlo komunistům vždycky ne?

Autor: David Novák | čtvrtek 1.3.2018 13:57 | karma článku: 43,98 | přečteno: 5761x