David Novák

Konečně mají muslimové možnost dokázat mírumilovnost islámu!!!

16. 12. 2014 13:38:19
Během dvou dnů proběhly teroristické útoky, při kterých stydne krev v žilách. Pro tisíce a milióny lidí tyto akce jsou potvrzením, jaký islám skutečně je. Obhájci islámu oproti tomu tvrdí, že toto islám není, že se jedná o mírumilovné náboženství.

Osobně doporučuji číst Korán. Pokud na to nemáte čas, pak si vyhledejte Korán online - http://www.koranoislamu.cz/doba-vzniku-versu-a-sur/ a do vyhledavače (vpravo dole) si dejte třeba slovo „zabíjejte“, nebo „nevěřící“, ale třeba i "láska" atd. Nejedná se o žádný propagandistický server, jen o snadné vyhledávání v Koránu. Obrázek si pak udělejte sami. Protože Korán nepodléhá žádné historicko-kritické metodě (jedná se o přímý diktát od Alláha Muhamadovi) pak jej nemůžeme interpretovat jako třeba Bibli a jeho výroky je třeba brát doslova. Z některých jde oprávněně mráz po zádech.

Když před několika lety byly zveřejněny posměšné fotky proroka, do ulic po celém světě vyšlo tisíce muslimů. Část světa se mezi střepy rozmlácených výloh kála, že se tak hloupě skrze fotky dotýká muslimské víry. Prostě muslimové jsou údajně na karikování svého náboženství citliví. Nebo prostě nejsou schopni žít ve svobodné společnosti, do které se stěhují, kde se prostě i toto někdy děje...

Podle některých islámských intelektuálů, ale i serverů a knih obhajujících islám, je terorismus a zabíjení nepřípustné. Prý se jedná o pošlapání islámu a nelze se skrze tyto úlety na islám dívat. Toto jsme slyšeli už včera a jistě to uslyšíme znovu.

Jenže... pokud byl skutečně v posledních dvou dnech islám pošlapán, očekával bych podobnou reakci jako při zveřejnění karikatur proroka. Tedy masové protesty muslimů po celém světě.

Je-li islám mírumilovný, potom to co se děje v podobě vraždění nevinných, je mnohem horší karikatura islámu než nějaké malůvky.

Nebo to karikatura islámu není... a to je potom dost děsivá zpráva pro celý svět. Zpráva, kterou nějak mnozí tuší či ví, nicméně v posledních dnech tato zpráva dopadla se vší silou.

Autor: David Novák | karma: 41.74 | přečteno: 4015 ×
Poslední články autora