Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Pane Slavíček ,viděl jsem,velmi poučné, ale neměli to dávat o půlnoci ale dopoledne aby to vidělo více lidí

0 0
možnosti
Foto

Mimochodem, stačí podívat se na ruské propagandistické letáky ze září 1939, na nichž krvavě rudý sovětský voják probodává krk polské orlici.

1 0
možnosti
LK

Já snad jen, že se ruská Duma za masakr v Katyni Polsku písemně omluvila, a to před 9 lety, stejně jako za zločinný režim, který jí způsobil, stejně tak Rusko smluvně v roce 1993 uznalo vůči našemu státu, že v roce 1968 SSSR nezákonně použil sílu a neospravedlnitelně okupoval naše území. Asi tak no.

1 0
možnosti
Foto

Rusko v Polsku mlčelo zřejmě ptoto, že tam nebylo pozváno; co je na tom divného?!

Škoda, že jste nepřipojil informaci, jestli si na té slávě omluvně nepoplala Čaputová. Německo totiž 1.9. 1939 nevpadlo do Polska samo, ale společně so Slovenským štátom...

4 0
možnosti
JL

Mel byste vedet, ze Rusko do Polska nebylo pozvano ani v devetatricatem. Nezvali Rusko ani Finove, v r. 1940 Litevci, Lotysi a Estonci, ani Rumuni, ani Japonci. Rusko si nejak jisto, ze pozvani nepotrebuje a v nezvanem navstevovani, co vetrelec, pokracuje i po valce. Viz Madarsko 1956, Ceskoslovensko 1968, Gruzie 2008, Ukrajina od r. 2014 dosud a k odchodu se ani trochu nema.

Tuto informci jste zase nepripojil Vy, taky skoda.

Btw. Slovaci Svou zemi nenazyvali a nenazyvaji Slovenskym Statom, pro ne je to prvni Slovenska Republika. Trochu zakladni slusnosti nikdy neuskodi!

4 1
možnosti
RJ

Nějak postrádám slova omluvy presidentky Čaputové za přepadení Polska slovenskou armádou po boku Německa, a to v síle 3 divizí (cca 50 000 mužů) hned od samotného začátku války 1.9.1939...

4 0
možnosti
JH

Malé doplnění vašeho příspěvků. Slovensko začalo tažení už 26.8 do 3.9. obsadilo územní, které Polsko obsadilo v březnu. Už 7.9. se slovenské jednotky začali stahovat a koncem září ostal na původní ČS hranici 1 prapor.

1 1
možnosti
Foto

Nastudujte si historii, útok Německa na Polsko vyvolal WWII, neboť do konfliktu vstoupila GB. Naopak, akce SSSR žádnou reakci GB nevyvolala, neboť SSSR POLSKO NENAPADL, NÝBRŽ VZAL POD OCHRANY MAJETEK A ŽIVOTY pOLSKÝCH OBYVATEL.

3 5
možnosti
JL

Ne tak docela, pote kdyz Chamberlain vyhlasil valku Nemecku, pozdji po sovetskem utoku, pri diskuzi v parlamenti prohlasil Churchill co vudce opozice (uvnitr konzervativni strany), ze UK, jako garantor polske nezavislosti ma povinnost vyhlasit valku agresorum obema, tedy nejen Nemecku, ale i Sovetskemu Svazu. Kdyz Rusove spachali loupezne prepadeni Finska, (ano loupezne protoze Rusko dve uloupene casti Finska, finskou Karelii a na severu finsky Arktik nevratilo dodnes). Tehdy Churchill navrhoval poslat britsky armadni sbor na pomoc branicim se Finum. Skoda, ze ministerskym predsedou tehda nebyl misto Chamberlaina on.

4 0
možnosti
Foto

R^VR^Velká karma.

Stalin velice stál o pakt s Hitlerem. Dokonce se kvůli tomu v květnu 1939 zbavil lidového komisaře pro zahraničí Maxima Litvinova, který byl židovského původu.

Následně dosazený Molotov pak už udělal svoji práci, tak jak chtěl a potřeboval Stalin.

6 0
možnosti
Foto

A kdo kam přijel s prosíkem o Pakt, který navíc k mému úžasu zavazoval své signatáře nespojit se proti sobě s třetí stranou. Japonci, které tehdy představovali pro SSSR závažný problém, se do konce války z toho nevzpamatovali.

1 4
možnosti
MB

Je opravdu až komické - tragi, kdy 74 let po válce se přítomný, německý prezident Omlouvá - Prosí o odpuštění ! Ve stejnou dobu V. Putin dlí na Ukrajině + Krymu. Rozdává flastry - 20 let basy, námořníci již 1 rok sedí - Na otázku, kde je Navalnyj - Klasická odpověď - V base. Jistoty jsou - Tedy již 5 rok reálná životní úroveň klesá. Řešení je opět objeveno ! V. Putin nařídil růst HDP ! To je velmoc jako blázen :-)

11 0
možnosti
VF

Teď bylo ve zprávách, že Rusko nedostalo do Polska pozvání.8-o?

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že Rusko zaútočilo na bránicí se Polsko 17.9.1939, vzhledem k masakru polské inteligence v Katyni a vzhledem k absenci jakékoli omluvy či aspoň náznaku pokání, je nepozvání pana Putina do Varšavy naprosto logické.

8 0
možnosti
JM

Nejen Putin, žádný ruský prezident toto neudělá, i kdyby to byl demokrat. To by byla politická sebevražda, ruský volič by to bral jako ponížení. Možná, jednou, pokud se změní ruská mentalita - což ale bude běh na dlouhou trať, pokud vůbec někdy...

7 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik