Diskuse

Západ a islám

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A66l39e64x 14G36r63e15g40o19r

28. 11. 2014 13:11

Největší problém dneška je , že se snažíme naši kulturu implantovat do zemí,kde o ni moc nestojí a divíme se, že oni se snaží implatovat tu svou kulturu k nám, kde o ni také nikdo nestojí.

Jak to asi bude pokračovat dále?

1 0
možnosti

Evropa poslání Ježíše Krista prohospodařila a je na sešupu do nicoty. Vnímám dva možné scénáře:

1. Znovupřijetí Ježíšova poslání a jeho proniknutí do mezilidských vztahů s důsledkem v obnově společnosti na obnovených základech.

2. Přijetí islámu se zákony šárija dobrovolně nebo krvavě.

:-)

0 0
možnosti
JR
MK

Dneska žádný historik se už na islám nediva romantickyma očima devatenáctého století. A faktem je, ze expanze islámu znamenala na několik století kulturní výměny mezi Západem a Východem, obnovené až během křížových vyprav

1 0
možnosti
JR

J70a72r67a 81R23a57n87k

27. 11. 2014 18:23

Pro nasi konvertitku, pani Maruskinovou:

odcasts | As It Happens with Carol Off and Jeff ... - Cbc

http://www.cbc.ca/asithappens/podcasts/

Download Monday, November 24, 2014 -- NS Murder Conviction, Nazi Art Horde, .... Police in Winnipeg arrest two suspects for the sexual assault and attempted murder of ... Monday, November 10, 2014 - Nigeria Bombing, No Pulse Woman, Neil ..... Follow-Up, North-South Institute Closes, Listener Response: Burqa Photo, ...

teen tard suicide-homicide bomber strike nigerian market ...

tundratabloids.com/.../teen-tard-suicide-homicide-bomber-strike-nigerian...

2 days ago - BAUCHI, NIGERIA—Two female suicide bombers blew themselves up Tuesday in a crowded market in Nigeria's northeastern city of ... killing at least 30 people, according to witnesses and a security official. .... anti-Burka, Anti-Capitalism, anti-Christian, Anti-conservative-bias, anti- ..... Dumb Ox Daily News

2 0
možnosti
KM

Kdyžtak nemocný muž na Bosporu, ne v Evropě.

0 3
možnosti
KM

K56a74r61e37l 26M35a31s32e26k

27. 11. 2014 18:25

O nemocném muži v Evropě je ve Wikipedii dobrý článek, ale to je jedno. Díky za váš dnešní článek.

0 1
možnosti
TC

Islám NEMŮŽE BÝT mírumilovné náboženství, protože morálně ustrnul na úrovni Starého zákona a prorok Mohamed prohlásil, že jedině on je ten pravý a všichni co přijdou po něm jsou falešní proroci. Takže se zablokovala cesta k jakémukoli vývoji hodnot. Posun Starý zákon->Nový zákon byl velmi markantní a i tak civilizace potřebovala staletí, než se v populaci jakžtakž vštípily hodnoty jako nezabiješ. Islám na tuhle cestu stále ještě ani nevyrazil a díky Mohamedovi jen tak nevyrazí.

Pokud bude na nějakém území žít skupina mírumilovných muslimů, logicky se z ní budou s určitou frekvencí stejně vytvářet radikálové, protože celá nauka a právo šaria jsou z podstaty věci radikální.

Ocituji namátkou Starý zákon, jestlipak vám to něco připomíná :)

Exodus 21:15 Kdo uhodí svého otce nebo matku, musí zemřít.

Leviticus 20:10 Kdo se dopustí cizoložství s ženou někoho jiného, kdo cizoloží s ženou svého bližního, musí zemřít, cizoložník i cizoložnice.

 Leviticus 21:9 Když se dcera některého kněze znesvětí smilstvem, znesvětila svého otce; bude upálena.

Deuteronomium 17:12 Kdo bude jednat opovážlivě, že by neposlechl kněze, který tam stojí ve službě Hospodina, tvého Boha, nebo soudce, ten zemře. Tak odstraníš zlo z Izraele.

Deuteronomium  22:20-21 Jestliže však byla ta řeč pravdivá a u té dívky nebylo shledáno, že je panna, tedy vyvedou dívku ke vchodu do domu jejího otce, mužové jejího města ji ukamenují a zemře, neboť tím, že smilnila v domě svého otce, dopustila se v Izraeli hanebnosti. Tak odstraníš zlo ze svého středu.

2 0
možnosti
TC

Jen rýpnutí pro křesťany: Velmi vtipné je to, že zrovna Nezabiješ je součástí Starého zákona, jakožto součást desatera...přičemž Starý zákon k masivnímu zabíjení vybízí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik