Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím ! Je nutné se na věc dívat z úhlu pohledu. Putin a jeho generálové lačnící po nějaké práci určitě budou trvat na tom, že jedou zachraňovat rusky mluvící menšinu. Separatisté, kteří nerespektují vůbec nic, budou tvrdit, že mají právo vraždit spoluobčany ve jménu vlastního osvobození. Ovšem pro občany české republiky je po zkušenostech z chování prezidentů, kteří inklinovali k totalitě ( Zápotocký až Klaus ) jsou zarážející výroky současného. Má pravdu, jedná se o občanskou válku. Občan Ruské federace za podpory separatistů ( velitelé většinou jsou občany RF ) bojují proti občanům Ukrajiny. A to ve prospěch imperiální politiky kliky kolem Putina. Je zarážející, kde ten současný bere tu odvahu vypouštět z úst taková prohlášení. Není náhodou, že oba autoři opoziční smlouvy vrkají stejnou písničku o neúčinnosti sankcí. Je to odpovědnost zástupců EÚ a představitelů Západu, pokud se nechtějí strhnou krachujícím se Ruskem do konfliktu s nesmírným dopadem. Dnešní oslavy 17. 11. dávají za pravdu názoru, že Zeman není člověkem na správném místě. Červenou barvu bude vidět i ve snech a nebude barva prolitá proletáři za svobodu, ale červených karet, jež občané České republiky vyjadřují svou nespokojenost s vyjadřováním, chováním, a  naprostou podporou vládců v Kremlu.

Trpělivost není nekonečná !!

0 0
možnosti

Vynikající článek a zasloužená karma.:-)R^

2 0
možnosti

J57o95s14e90f 36T16a28h37i11r

28. 10. 2014 9:40

Co zde p.novák pletete páté přes deváté? V historii se viditelně moc nevyznáte ale chcete se zviditelnit svými plky o Sovětském svazu který již několik roků nenexistuje. takový bezpáteřníci jsou jen hnusná spodina.

1 6
možnosti

Hloupá demagogie neznajici dějiny.

1 6
možnosti

Pane Davide,

přečtěte si o historii o něco více. Např. HITLER - STALIN paralelní životopisy od Alana Buldocka, MÍROTVORCI - Pařížská konference 1919 (kde se, o.j., dovíte i o agresi Polska do ruska v rozporu se závěry této konference) a mnoho dalších knih.

Ale když kopnutí si do Rusů je teď jaksi moderní, že...

2 3
možnosti

Polsko se v roce 1920 bránilo ruské bolševické agresi a dalo Rudé armádě pořádnou nakládačku. Za to Poláky chválím.:-)R^

5 2
možnosti

P42e58t91r 51N11o95v70á66k

28. 10. 2014 0:04

doporučuji všem shlédnout zajímavý dokument a nebude asi potreba se dohadovat kdo je vetsi nacista

 

Příběh rudého zla / The Soviet Story 8-o

https://www.youtube.com/watch?v=mMN506G6HsY

 

http://www.SovietStory.com

 

zde jsou prip take ceske titulky 8-o

http://dokumentarni.tv/valky-a-armady/pribeh-rudeho-zla-the-soviet-story

5 0
možnosti

M61i56c45h53a84l 50N15o77v43ý

27. 10. 2014 20:32

;-D Přesný příklad demagogie, demagogie a ještě jednou demagogie...  Autor, trochu opomněl dodat, že až na to dělení Polska, což souhlasím, že byla sice Sovětská (ne Ruská) vypočítavost, se tak chovaly naprosto všechny státy v Evropě. Na Hitlerovo zdraví si připíjeli i Chamberlain a 

Daladier. Všichni dělali to, aby se vyhnuli střetu s Německem a někdo na tom z hlediska územního rozložení mohl vydělat, protože byl zrovna územně u dělení chleba. Sověti se možná dělili o Polsko, ale nás Britové a Francouzi dali Německu rovnou celé. Britové a Francouzi si tedy nevzali nic, protože s  námi nesousedí a jsou tím pádem lepší? Autor se vydává za křesťana, tak ať si vyhledá jak tehdy papež a další církevní představitelé si třásli s Hitlerem pravicí. Dnes, když hájíme zájmy nacistických pohlavárů Ukrajiny, tak to, že se kdysi choval podobně Stalin je jako argument, že se nic neděje, protože Stalin je pro nás měřítko normality?

 O SSSR nebo Stalinovi si asi nikdo iluze nedělá, ale proč autor představuje Stalina jakožto představitele současného Ruska, když tohle bylo před 75ti lety, byl Gruzínec (tolik dnes utlačovaný národ Rusy)  a SSSR rozhodně nebylo Rusko, tak co to autor vyčítá současnému Rusku? Mám tedy stejně posuzovat Hitlerovské Německo s dnešním Německem? V tom případě hurá na Němce, protože ti jsou proti Rusku v tomto měřítku 100 x horší. Nesnáším demagogii, kdy se někdo tváří, že říká pravdu a přitom lže, jako když tiskne. Sověti za války ztratili suverénně nejvíc obětí a zároveň nakonec nejvíc zachránili. Historie nebyla svatouškovská, ale to nebyl nikdo. Jak rasistické v té době byly poměry v USA, v koloniích Británie a Francie, by mohli pamětníci vyprávět. Nacisté byli a jsou jediní... Tehdy Němci a dnes vyznavači jejich idejí a symbolů. Styďte se, že takhle myjete lidem mozky! Jestli jste křesťan, pak typ toho, proti čemu bojoval Hus. Zaměřený jen na vlastní zájem.

9 14
možnosti

článek se týká SSSR nikoli USA, Francie či Anglie. Rasistické proměmy v USA byly, v SSSR ale probíhala genocida, která neměla obdoby. Navíc motat do komentářů něčí víru je zcela mimo, pitomé názory může mít kdokoli, jak křesťan, tak nekřesťan. Stalin byl Gruzínec, zároveň ale současný Ruský prezident byl součástí zločiné organizace, která Stalina držela nad vodou.

15 7
možnosti

Jen pripomenu, ze Polsko v roce 1934 uzavrelo smlouvu s .Hitlerem namirenou proti SSSR. Jeji dusledky jsme poznali i my v roce 1939, kdy Polaci vlitli na Tesinsko. A pak se to Polsku vymklo z ruky, ostatne jako vzdy !

8 4
možnosti

Ted nevím jestli myslíte ten cíp krkonoš, pokud ano, bylo to před válkou a šlo o to, aby to nepadlo do rukou německu v podobě protektorátu. Češi se sami vzdali německu a tak  jeho území bylo potencionálně Německá a to i se všemi výrobnami zbraní a výbušnin nejslepší kvality ve třicátých letech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik