Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemám nic proti domácímu vzdělávání, nicméně mě zaráží, cituji: "... domácí škola neznamená, že dítě učíte sami. Většinou se scházíte s jinými rodiči a tvoříte improvizované třídy...."

Tedy vlastně dochází k přirozenému formování jakýchsi malotřídek vedených laickými vyučujícími  bez erudice obvyklé v běžných (a m.j. i materiálně vybavených) školách.

Čili školu vedenou odborníky může postupně nahradit jiné organizované zařízení, ovšem vedené neodborníky, kteří musejí docházet na konzultace do řádných škol (přičemž v řádných školách navíc dochází k přezkušování žáků).

 To mi připadá trošku postavené na hlavu...

0 0
možnosti
PK

Ale ať si ty děti klidně do malotřídek ti rodiče posílají...

Jenom prostě na konci roku má stát připravit jednotný test pro všechny žáky v republicez daného ročníku... a kdo ho nezvládne - tak opakuj (základní vzdělání je v podstatě minimum nutné pro efektivní fungování v naší společnosti) a jedinec ho prostě jeho požadavky zvládnout musí.

Státu (a nám všem kolem) může být jedno jak, ale člověk by neměl za žádných okolností puštěn dále pokud to nezvládne.

Navíc toto plošné testování - nezávislé na učitelých v dané škole- by konečně byla metoda jak objektivně měřit výsledky jejich práce. Pokud učitili konzistentně půl třídy nebude 2 roky plnit požadavky tak je to někdo kdo nemá ve školství co dělat. - Vyhazov.

0 0
možnosti
EN

Stát musí mít dohled nad indoktrinací všech svých občanů.

Představte si tu hrůzu,kdyby si občané mysleli něco jiného než vláda ( v současné době spíš již ta v Bruseli ,jejiž nařízení tímto naplňujeme... )

1 2
možnosti
TN

Ach jo. Už je to tu zase.

Proboha,  v jakém státě žijete? Není tak trochu problémem našeho státu, že nás vůbec nic nesjednocuje a nikam nesměřujeme? (Cokoliv, já nevím, třeba jako byl v USA New Deal ...)

Napadlo mě, že bych tady napsal takový seznam: Václav Klaus, Josef Tošovský, Miloš Zeman, Vladimír Špidla, Stanislav Gross, Jiří Paroubek, Mirek Topolánek, Jan Fischer, Petr Nečas, Jiří Rusnok, Bohuslav Sobotka. Jaká je naše státní doktrína? Vy jste si vždycky myslel totéž, co si myslí uvedení lidé?

Nepřeceňujete význam a vliv školy? Nepodceňujete vliv svůj coby rodiče na své děti? Nerezignujete na svůj vliv a nehážete výchovu svých dětí na stát?

1 0
možnosti
TN

Pro mě zatím jednoznačně nejlepší příspěvek do diskuze o rozhodnutí ministra školství.

2 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik