Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z74d17e64n54a 81K54o44č86í

13. 3. 2014 15:02

Rakouská policie na žádost amerických úřadů zatkla na předměstí Vídně ukrajinského oligarchu Dmytra Firtaše. S odkazem na zdroje z rakouské vlády to ve čtvrtek uvedla agentura Reuters.

Firtaš podporoval svrženého prezidenta Viktora Janukovyče a podle německého magazínu Der Spiegel byl spolu s nejbohatším oligarchou Rinatem Achmetovem hlavními postavami nynějšího mocenského převratu v Kyjevě. Jako první proti Janukovyčovi vystoupili a spustili protivládní akce. 

Mimo jiné vlastní rakouskou společnost specializující se na distribuci zemního plynu. :-/

0 0
možnosti
Foto

A on Putin dělá něco jiného, než EU a USA? Vždycky šlo o přerozdělování moci, vlivu, trhu, území, nerostného bohatství, zemědělské půdy a podobně.

0 0
možnosti

Eu a USA podle lidí autorova názorového proudu vše může. Protože jsou nositele euroatlantických hodnot, výmyslu 90. let minulého století.

0 0
možnosti
Foto

A on Putin dělá něco jiného, než EU a USA?

0 0
možnosti

Takže mezinárodní vztahy by měli fungovat na základě strachu ze západu?

0 0
možnosti

Z70d79e45n28a 35K70o82č11í

12. 3. 2014 11:08

Mám takový dojem, že vůbec nevíte o čem mluvíte.!! Od kazatele bych čekal spíš jiná slova. ;-(!!

2 0
možnosti
Foto

Třikrát KARMA! K tomu se nedá nic dodat.

0 0
možnosti

Civilizaci, která nemá snahu a sílu uchovat své hodnoty a teritorium, nikdo nechrání a žádná síla nemá zájem, aby takové společenství přetrvalo. Západ příliš zlhostelněl a příliš zženštěl. Dokáže-li se vzchopit a najde-li odvahu s tím něco udělat, může přežít. Jinak bude jen přihlížet, jak si odhodlanější ukusují, nač mají chuť.

4 0
možnosti

Nezdá se vám náhodou, ze ti "rusaci" jsou Slované jako my???

0 1
možnosti

Podle této logiky neměli Norové bojovat ve druhé světové válce proti Němcům, jelikož oba ty národy byly germánské.

Rovněž tak bych připomněl, že v Katyni ti Rusové postříleli Slovany a jaksi jim to nevadilo.

5 0
možnosti

Nejsem Rusofil ale nesouhlasímjiž s první větou: "Byly doby, kdy se Rusko západu bálo a respektovalo jeho sílu. Respektovalojeho moc a to nejen vojenskou, ale i politickou a ekonomickou. "

Opravilbych to na: "Byly doby, kdy Rusko věřilo, že zřeknutím se svýchteritoriálních ambicí a otevřením se Západu padne železná opona a budoudodržovány záruky, kterým se jim od Západu dostalo (např. nepříjímání okolníchpostsovětských zemí do NATO bez účasti Ruska. "

Anijedno, ani druhé se nestalo. Západ se dál choval k Rusku jako k nepříteli apreferoval okolní, zpravidla daleko méně demokratické a pochybné režimy (kvůlijejich strategické poloze). 

Putin ukázat zuby MUSEL. Kdyby projevil slabost a váhavost Ruska, pouze by zvětšil nebezpečí dalšího a většího konfliktu. Ale to je na dlouhou diskuzi.

Jsem spokojený že žiji na Západě...ale to mi nebrání vidět věci tak jak jsou.

5 0
možnosti

Vynikající úvaha. Rusko chtělo i do NATO. Už to je zapomenuto. Jelcin ten vysmivany opilec dělal ústupky snad ve všem. 20 let se západ jen sklebil, všemu vysmíval, vše ruské bylo špatně, ale nikdo nevydrží si nechat s..t na hlavu věčne. Krym a Putina zplodil západní přístup k Moskvě.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS