Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za dobré postřehy. Škoda, že se podobné komentáře nedostanou na stránky českých periodik (těch zahraničních bohužel ano). Chování prezidenta je opravdu podobné praktikám autoritativních vládců. Navíc mě jeho neprofesionální chování při zahraničních cestách uráží a obávám se, že bude-li se takto chovat i nadále, naší zemi tak může v mnohém uškodit.

Také děkuji za odvahu autora publikovat tento i jiné články. A ještě malá poznámka - snad někdy dojde k nějakému překlepu u každého z nás, ale obsah je přece důležitější než forma :-)

0 0
možnosti

Cesty změny jsou často problematické. Ale řekněme si upřímně bez ideologického nádechu - měla koalice nějaké výsledky kromě protlačení restitucí? Zbrždění propadů bylo zajišťováno především nárůstem daní, faktickým propadem důchodů a přivýdělků seniorů. Nárůst různých poplatků, poměrně vysoká inflace u nezbytných potřeb (potraviny).  Pokles HDP a plané Kalouskovy řečičky, že se to brzy(?) v dobré obrátí. A to nemluvím o důchodové reformě, Skartách, reformě a la Hegerova lepší sádra apod. Zrod nových českých výrazů jako odklánění, milostná aféra pro telenovelu, obětování se pro stát, když milostivě vezmu funkci premiérky.

1 0
možnosti

Ano - zcela s Vámi souhlasím a píšu to i v předešlém blogu. Jenže - a to je moje otázka, lze kvůli, byť velmi špatné vládě dělat kroky, které takto ohýbají ústavu? Příště bude vláda - (snad se ale mýlím), opět špatná a má prezident opět použít tyto nestandartní kroky? Jedná se potom o parlamentní demokracii? Nedělá MZ VELMI nebezpečný precedens?

0 1
možnosti

Drahý pane Nováku

Musím vás vyvést z omylu, Zeman je vybíjí klín klínem, volí menší zlo.Koho byste to chtěl u moci ?Knihovnici, středoškolsky vzdělanou M. Němcovou ? Mašinfíra a teď knihovnice a lesní technik v sukni ? Vzdělání nulové. A navíc, nemá i ona máslo na hlavě ? Něco jsem slyšel o zaměstnávání příbuzných... nevím přesně. Nevadil ji korupčník Drobil, nevadily ji jiné kauzy. Němcovou byste chtěl za premiérku ? Kdo ze současných poslanců a ministrů má morální kredit sestrvat ve své funkci ? Ministr školství Fiala a pár dalších...jen mi je vyjmenujte. Tento parlament, táto vláda, musí od válu. Zemana můžeme hodnotit za rok, za dva, zatím můžeme jen kvitovat, že snáží vymést tento Augiášův chlév.Titanic se potápí a na palubě se donedávna vesele tančilo, taková je situace naší republiky. A ještě jedno, volba Kaczy¨nského, velkého přítele Václava Klause, byla omylem. Moc škody však nestačil napáchat. A nepřírovnávejte Kaczyńského k Zemanovi,  mác více z Klause, než ze Zemana. Palec dolů Rv

2 0
možnosti

P.S. Zemana jsem nevolil.

0 0
možnosti
Foto

No, já si myslím, že ten křik a pláč jsou zcela zbytečné, že Zeman udělal jen to, co považoval pro tuto zemi za nejlepší a je zcela zbytečné teď křičet.

2 5
možnosti
Foto

... no tolik špatného si snad nezasloužíme ...

0 2
možnosti
Foto

Proč jste všichni tak udivení, jak se Zeman chová? Co mu zazlíváte?

Je to ten samý zeman jako před 10 až 20 lety, jen starší, obrostlý lišejníkem z objímání stromů a plný touhy a rozhodnutí se pomstít za předchozí neúspěch ve volbě prezidenta.

Chová se úplně stejně a stejně tak bude pokračovat. To se dalo čekat. Nic nového. Tohle jste zvolili (jak kdo), tohle tu máme. Každý ať si drbe hlavu sám podle svého svědomí. Je zbytečné nadávat jeho směrem..... Spíš směrem k jeho voličům.

6 2
možnosti

Jojo. Teď když máme co jsme chtěli........;-€;-€

6 2
možnosti
Foto

Proboha kolego, alespoň si ta jména "progooglujte" než to pustíte světa

1 1
možnosti

Jak jsem psal, byli voleni v jiných kontextech, pochopitelně "národovecká"  struna u nich hraje/hrála jinou roli než u nás, nicméně přesto sklony k hodně autoritativnímu myšlení mají či měli. Jednou ve jménu národa, u Zemana ve jménu x statisíců voličů a špatné vlády.

3 1
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik