Ovčáčkův fíkus a co třeba příště inzulínová injekce?

4. 01. 2018 12:11:12
Před pár dny proběhla na TV Barrandov „diskuse“ prezidentských kandidátů, která nakonec neproběhla, protože náš současný prezident nechce zneužívat svého postavení.

Proto se rozhodl, že se zdrží jak veřejných debat, tak i jiných akcí souvisejících s prezidentskou kampaní. Jsme rádi, že na Hradě sedí skutečný gentleman, který dává možnost vyniknout dalším kandidátům. Spanilé jízdy po krajích, plakáty se Zemanem, které zaplavily republiku a odpovědi na drsné a nepodlézavé otázky pana Soukupa nejsou prezidentskou kampaní, a kdo si myslí opak, patří mezi pražskou kavárnu!!!

I proto se zřejmě pan prezident rozhodl, že do TV duelu na Barrandov pošle svého mluvčího, který s sebou přinesl fíkus. Narážel tímto trapným gestem na to, že zřejmě hlavní oponent Zemana, Drahoš, je podobný tomuto keři. Nudný, bez názoru, jaksi toporný... V podstatě ho v jeho nepřítomnosti urážel.

Média tuto skutečnost lehce zaznamenala, ale zároveň už jsme si nějak zvykli, že jak od Ovčáčka, tak nakonec i od jeho pána se nejedná o nic nového a že častokrát jsou jejich urážky mnohem drsnější, než nějaký fíkus.

Představte si, že by Drahoš nebo některý jiný z kandidátů na prezidenta přinesli do diskusního pořadu inzulínovou injekci, nebo ovar, nebo klátící se tyč, zapíchnutou do nějakého podstavce. Ovčáčkovi by pak mohli předat maturitní vysvědčení, protože jak známo, nebyl schopen dokončit Arcibiskupské gymnázium, které má pověst, že se tam známky nedávají zadarmo a tak musel přejít na gymnázium soukromé, aby alespoň dosáhl maturity. Nebo by mohl dostat prázdný VŠ diplom, protože nebyl schopen dokončit studium na VŠ.

Myslím, že by mnozí hovořili a psali o tom, že podobné urážky jsou nepřijatelné, že nelze ve veřejných médiích inzulinovou injekcí nebo klátící se tyčí urážet hlavu státu atd. Skutečně nelze, resp. nemělo by se a bylo by to ubohé.

Na hlavu Zemana i Ovčáčka, stejně jako některých kandidátů na Hrad urážky padají, nemyslím si, že je to dobře, ale nemělo by se to dít v televizi – pokud si tedy televize resp. ta či ona stanice chce zachovat jistou serióznost (což si ovšem u TV Barrandov nejsem jistý).

Mnohé názory Zemanových oponentů neznáme, protože je ani znát za tak krátkou dobu nemůžeme. Ne všechny jejich postoje s námi rezonují. Někteří jsou pro nás nevolitelní, stejně jako je pro nezanedbatelnou část národa nevolitelný Zeman. To je zcela v pořádku. Jenže toto se nemá vyjadřovat urážkami a dehonestacemi, které Ovčáček předvedl. Chápu sice, že pro část národa je to „náramná prča“, ale dle mého je to spíše náramná ubohost, která jen vyhrocuje již tak vyhrocenou náladu.

V běžném životě by neúspěšný absolvent gymnázia a později i studia andragogiky Ovčáček, byl proti všem ostatním kandidátům, ať si o nich myslíme, co chceme, naprostá nula. Jenže po boku Zemana může kousat.

Ale i to je jeden z paradoxů politiky, která někdy dává prostor lidsky neúspěšným jedincům, kteří sice nejsou schopní, ale o to více jsou všeho schopní. A to prezidentův mluvčí nepochybně je.

Autor: David Novák | čtvrtek 4.1.2018 12:11 | karma článku: 33.15 | přečteno: 1302x

Další články blogera

David Novák

Ruská agrese – když se lež stane pravdou

Jeden z doprovodných jevů ruské agrese je nestoudné lhaní ruských představitelů. Že lidé lžou, je běžné, stejně tak, že lžou politici.

14.5.2022 v 16:14 | Karma článku: 32.13 | Přečteno: 1069 | Diskuse

David Novák

K výročí začátku operace ANTROPOID

Možná jsme v ruchu posledních dnů roku ani nezaznamenali, že uplynulo přesně 80 let od chvíle, kdy z letiště Tangmere v jihoanglickém Sussexu odstartoval bombardér Handley-Page Halifax 138. perutě pro speciální úkoly.

28.12.2021 v 12:08 | Karma článku: 19.85 | Přečteno: 436 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 16.26 | Přečteno: 232 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 503 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 117 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2567

Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...